22 maj, 2012

Nyheter på webbplatsen i maj

 I maj lanseras en ny självbetjäningstjänst för arbetsgivare och privatpersoner där arbetsgivarna kan lämna svar på inkomstuppgifter för blanketterna 5033 och 5445 via Arbetsgivartjänsten, det vill säga självbetjäningstjänsterna på webbplatsen för Arbetsgivare. Den anställde kan sedan kontrollera och godkänna inkomstuppgiften på Mina sidor.

Nu i maj införs också möjligheten för personer med skyddad identitet att använda självbetjäningstjänster via servicetelefon och på internet som inte kräver inloggning (undantaget är de tjänster där en extern leverantör involveras, d.v.s. beställning av EU-kort och broschyrer).

Andra nyheter i maj är att du på Mina sidor kan:

• ansöka om dubbeldagar om du är tvilling-/trillingförälder.

• planera föräldrapenning där jämställdhetsbonus inkluderas.

• gå vidare från att planera föräldrapenning direkt till ansökan om föräldrapenning och ta med sig resultatet
från planeringen.

• se information om jämställdhetsbonus på sidan ”Min föräldrapenning”.

Karin, webbkommunikatör