4 februari, 2013 3

Två nya tjänster för föräldrar

Två nya tjänster för föräldrar

 Den här veckan har vi lanserat två nya tjänster för föräldrar. En checklista för blivande föräldrar och ett planeringsverktyg för de som vill planera sin föräldraledighet. Checklistan har ni ju hört talas om här tidigare men planeringsverktyget har jag nog inte nämnt innan. Det är en utbyggnad av vårt verktyg som vi kallar Kassakollen. I Kassakollen kan ju alla som är försäkrade i Sverige kolla vad de får för ersättning om de blir sjuka, får barn eller behöver bostadsbidrag  till exempel. Du fyller i din inkomst och så rasslar det till bland siffrorna och du ser en ungefärlig summa. Nu har vi byggt ut delen för föräldrar som ska ha barn/precis har fått barn med en mer detaljerad del för att planera sin föräldraledighet.

 Checklistan

Genom att svara på några frågor om dig och din situation får du information och konkreta tips som anpassas efter din situation och hur du blir förälder; om du ska bli mamma, är den andra föräldern eller om du ska adoptera.  Du får bland annat veta:

• vilken sorts föräldrapenning du kan få

• vilka blanketter som gäller för dig

•  hur du anmäler och ansöker

• vad som gäller för dig med oregelbunden inkomst

• vad som gäller om du studerar, är egenföretagare eller arbetslös

• vad som gäller om du adopterar från utlandet eller Sverige

• vad som gäller vid flerbarnsfödsel                  

 Testa checklistan

 

Kassakollen för föräldrar

Kassakollen är till för dig som vill få en överblick över hela familjens ekonomi. Du planerar enkelt och överskådligt i en kalendervy. Du får veta hur länge dina dagar räcker och hur mycket pengar du får varje månad. Du kan planera in perioder av både föräldraledighet, arbete och semester, för både dig och din partner. Vi räknar även med skatteavdrag, barnbidrag och eventuell föräldralön. På så sätt ser du exakt hur mycket pengar ni har att röra er med varje månad under föräldraledigheten.

  Kolla in Kassakollen

  Gå direkt till planeringsverktyget för föräldraledighet

  Som vanligt blir vi glada över synpunkter så lämna gärna en kommentar!

 /Karin, webbkommunikatör