22 maj, 2013 6

En kvarts miljon svenskar har tackat nej till pappersutskick!

I februari blev det möjligt att tacka nej till att få utbetalningsbeskeden hem i brevlådan. Istället får man de digitalt i Mina sidor.  Intresset har varit stort  och den här veckan har vi fått veta att 250.000 svenskar har dragit nytta av den här nya tjänsten. Det tycker vi är jätteroligt eftersom det leder till stora miljövinster och även innebär att vi sparat drygt 780 000 kronor av våra skattepengar.

De 250 000 personer som hittills avsagt sig pappersutskick innebär att cirka 460 000 papper aldrig har behövt skickas ut samtidigt som transporterna minskat med 2,7 ton papper.

Idag tackar i snitt 2 700 kunder om dagen nej till pappersutskick från oss. Som en av Sveriges största myndigheter skickar vi årligen ut ca 10 miljoner utbetalningsbesked till våra kunder. Tänk vad mycket papper och pengar vi kommer att spara in om det fortsätter i den takten!

 

/Karin, webbkommunikatör