13 december, 2013 0

”Fråga Hanna” går i pension

Fråga Hanna, Försäkringskassans digitala kundcentermedarbetare, går nu i pension och försvinner från webbplatsen till årskiftet.

Hanna ersätts av två nya funktioner. En förbättrad sökmotor samt en helt ny tjänst som vi kallar Personligt webbmöte.

Personligt webbmöte
Personligt webbmöte gör det möjligt för dig att få personlig hjälp när du är inne på vår webbplats och stöter på problem eller vill ha hjälp med en blankett. Du kopplas ihop med en handläggare från ett av våra kundcenter som hjälper dig direkt.

Personligt webbmöte erbjuds automatiskt på de sidor på webbplatsen där det finns tillgängligt. Till en början erbjuder vi personligt möte för dig med aktivitetsstöd och för dig som har svårt att logga in på Mina sidor eller andra tekniska problem. Vi kommer efterhand att erbjuda tjänsten på fler ställen på webbplatsen.  Läs mer om personligt webbmöte här.

Förbättrad sökmotor
Den nya sökmotorn har förbättrats för att ge mer specifika sökresultat. Du kan nu till exempel avgränsa din sökning till att bara gälla en viss del av webbplatsen, till exempel ”blanketter för privatpersoner” eller ”nyheter för arbetsgivare”. Du kan dessutom ställa frågor på samma sätt som du gjorde till Hanna – vi har nämligen lagt in alla de frågor Hanna brukade svara på i den nya sökmotorn så att du får upp rätt sida där svaret finns.

Vi jobbar kontinuerligt med att vässa sökmotorn för att den ska ge så relevanta sökresultat som möjligt.

Övriga förbättringar som gör det enklare att hitta rätt information
Senare i år blir det också lättare att hitta blanketter när vi lanserar en ny blankettpresentation.

Vi håller också på att skriva om och strukturera om all försäkringsinformation på webbplatsen vilket kommer underlätta för dig som letar information på webben. Sidorna för dig som är sjuk är redan klara och i januari kommer helt nya sidor för Förälder. Sen rullar det på under våren med resten av webbplatsen. I samband med det ser vi även över struktur och design på vår startsida.

Så vi tackar Hanna för lång och trogen tjänst och hoppas att ni tycker det är enkelt att hitta rätt information på webbplatsen.

 /Karin, webbkommunikatör