2 april, 2014 0

Har du bostadsbidrag?

I så fall tycker jag att du ska ladda ner vår senaste app! Med bostadsbidragsappen är det enkelt att se hur mycket pengar du kan tjäna utan att det påverkar bostadsbidraget.

Vem riktar sig Bostadsbidragsappen till?
Bostadsbidragsappen finns till för dig som har bostadsbidrag och vill hålla koll på dina inkomster så att du inte tjänar mer än du skrev i ansökan.

Varför ska jag använda den?
När du ansöker om bostadsbidrag gör du en uppskattning av dina inkomster för det kommande året. Ofta är det svårt att veta på förhand hur stor inkomsten blir. Appen håller reda på hur du ligger till och varnar om du börjar närma dig gränsen för hur mycket du får tjäna.

- Du knappar först in hur mycket du får tjäna under året enligt ditt beslut.
- Den 25:e varje månad får du sen en påminnelse om att uppdatera appen med dina inkomster för den senaste månaden.
- Appen räknar ut och visar i en enkel stapel om du kommer tjäna mer under året än det du skrev på din ansökan när du sökte bostadsbidrag.

Om inkomsten är högre än du trodde kan du meddela oss det i tid så kan vi justera ditt bostadsbidrag och på så sätt kan du slippa betala tillbaka pengar senare.

Hur kommer jag igång?
- Ladda ner appen på Google Play eller i Appstore.
- Börja med att fylla i några av de uppgifter som står i det beslut du fick hemskickat när du fick bostadsbidrag.
- Sen kan du börja lägga in dina inkomster, antingen per månad eller för hela året på en gång.

Måste jag logga in?
Nej, det krävs ingen inloggning för att använda appen. Det finns heller ingen teknisk koppling mellan Försäkringskassan och appen. Du lägger själv in alla uppgifter.

/Karin, webbkommunikatör