25 maj, 2015 0

Ständiga förbättringar på webben och i tjänsterna

Tidigare har jag mest bloggat om när vi släpper nya, lite större tjänster. Men utvecklingen av vår webbplats och våra digitala tjänster pågår ju konstant och mycket av den nya funktionalitet  vi släpper regelbundet uppmärksammas inte särskilt mycket. Men jag tycker det är värt att visa även dessa små och ibland väldigt oflashiga nyheter eftersom det mesta av det vi gör faktiskt härstammar från era synpunkter och feedback, som ni bland annat lämnar här på Hjälp oss bli bättre.

I helgen har vi haft en release (en release är ett tillfälle när vi släpper på nya funktioner, gör rättningar och lanserar nya tjänster). Här kommer en liten lista med några av de saker som har förbättrats den här gången.

Nya tjänster i Mina sidor

Ett antal av våra blanketter har gjort som till e-tjänster och finns nu i Mina sidor.

  • 7461 Försäkran närståendepenning
  • 6639 Ansökan rehabiliteringsersättning
  • 7205 Ansökan graviditetspenning
  • 7261 Försäkran förebyggande sjukpenning

Och andra veckan i juni kommer även dessa:

  • 3070 Ansökan handikappersättning
  • 3071 Ansökan vårdbidrag
  • 5002 Ansökan ersättning från arbetsskadeförsäkringen
  • 7373 Försäkran ersättning för arbetsresor eller resor vid rehabilitering

Inställningar för sms och e-post byter plats i Mina sidor

Inställningar för att få sms eller e-post när något hänt i ditt ärende finns nu under Mina uppgifter. För att säkerställa att du skrivit in rätt e-postadress eller mobilnummer förstärks inmatningen med en repetera-funktion.

Förändringar föräldrapenning

När barnet har fyllt 3 år kommer information i Mina sidor om hur dagarna kan planeras för att man inte ska bli av med dagar på grund av att barnet fyller 4 år.

Ett flertal rättningar och förbättringar i design och copy har också gjorts i tjänsten.

Telefonnummer i appen till arbetsgivare

Det har varit problem att uppge telefonnummer till vissa arbetsgivare, tex Polisen och Telia i appen. Nu kan man skriva in telefonnummer som börjar på 1-9 och det kan vara minst 4 tecken långt.

Kontaktdagar i VAB-ansökan

Du kan nu välja ”Besök i förskola eller skola” som en anledning till VAB. Istället för att skriva in det själv som fritext.

Du blir också tydligare att du kan ange om du vill ha aviseringar per mobil eller e-post.

Sjukpenning

Vi har sett över vissa av frågorna i tjänsten; hur de ställs och till vem de ställs, för att undvika att frågorna känns onödiga eller irrelevanta.

 

/Karin, webbkommunikatör