22 juni, 2017 0

Skyddad identitet

Ni måste se tilll så man kan logga in med bank id och genomföra föräldraledigheter, VAB m.m om man lever med skyddad identitet. För det första är det säkrare än att skicka papper med namn och personuppgifter på. Sen är det beklämmande att ni är enda myndighet som sätter stopp och gör livet krångligare för föräldrar som med skyddade personuppgifter. Banker godkänner att man tömmer bankkonton bara man har bank id. Vilket torde tyda på att det anses säkert nog.

19 juni, 2017 0

Länka till relevanta funktioner under ”Min föräldrapenning”

Hej,
jag tycker det i nuläget är ganska krångligt att hitta till ändra/planera/ansök om föräldradagar. Det skulle vara lättare att hitta om ni hade en länk från ”Min föräldrapenning” (förslagsvis även länkar till andra relevanta funktioner).

Vid tidigare besök har jag spenderat en hel del tid för att leta mig rätt varje gång jag behövt ändra något. Jag har nu letat runt på hemsidan och tror mig ha hittat den rakaste vägen till funktionen:

Förälder-När barnet är fött-;Föräldrapenning (Anmäl, planera och ansök om föräldrapenning)-;Ansök om, ändra och planera föräldrapenning

Vi får se om jag kommer ihåg det här till nästa gång, men det hade varit betydligt enklare om det fanns direktlänkar under ”Min föräldrapenning”.

1

Mejla

Hej,
Det måste bli enklare att kontakta både Försäkringskassan allmänt och enskilda handläggare! Det är beklämmande att man hänvisas till kundcenter istället för handläggaren när man har ett pågående ärende hos er. Och ännu mer beklagligt att man inte kan skicka in handlingar via e-post. Jobbar på annan svensk myndighet som uppenbarligen kommit betydligt längre i sitt servicearbete, och jag skulle säga att dessa två förslag är de mest grundläggande i ett gott bemötande.

0

Föräldrapenning, Vab, Sjukdom, Bostadsbidrag…..mm

Hejsan,

Behövs akut en länksida på min sida, första sidan man kommer in på. Där man kan enkelt anmäla och ansöka för Bostadsbidrag, Vab etc. Där det är en lista, kanske om man sveper över med musen, det kommer en lista där man kan anmäla och begära…

Nu finns det en \\\\\\\”knapp\\\\\\\” där man enkelt kan gå direkt till sin begäran.
Men varje gång jag ska anmäla Vab, så måste jag sitta MYCKET länge tills jag väl kommer fram till att kunna anmäla vab ex.

Otroligt irriterande och måste åtgärdas OMGÅENDE.

Jag har verkligen försök och söka och acceptera denna stora ändring ni gjort på sidan. Men det är mycket rörigt och man letar hela tiden efter anmälnings sidor och det tar mycket lång tid tills man kan logga ut och få det gjort. När man bara vill anmäla va, som borde bara ta 2 minuter…

Mvh/c

0

Information om tvillingar och föräldrapenning och vab

Jag är tvillingförälder och har som förslag att Försäkringskassan borde ha en egen särskild information som gäller tvillingföräldrar och föräldrapenning, inklusive vab, på samma sätt som ni har om adoption.

Ett exempel på en fråga som jag vet att vi är flera som har är vab för båda barn. Om båda barnen är sjuka (och man inte som man förväntas, orkar ta hand om bägge barnen), kan en förälder då vabba och den andra ta ut föräldrapenning?

13 juni, 2017 0

Föräldrapenningsansökan

Förslag på förbättringar:
*När man ska fylla i formuläret för att avstå föräldrapenningdagar ser man inte hur många dagar man har kvar att avstå. Det borde man kunna göra.
*När man ”ansökt” om föräldrapenning borde det automatiskt komma upp en ruta där man kan klicka för att gå vidare till ”anmäla” föräldrapenning.
*I steget med kalendern där man ska fylla i vilka dagar/veckor man vill söka föräldraledigt borde man kunna se hur många sgi-dagar/lägstadagar man har kvar att lägga in.
Tack på förhand! Med vänlig hälsning /Jenny

0

När jag loggar in så bör jag kunna få tillgång till min kommande ledighet när jag har aktivitetsstöd.

När jag loggar in så bör jag kunna få tillgång till min kommande ledighet när jag har aktivitetsstöd.

Då behöver jag veta följande:
- antal dagar totalt
- antal dagar som är kvar att ta ut (eller antal använda dagar)
- period under vilken dagarna måste tas ut, annars förloras de
- vem som ska godkänna ledigheten

Får jag tillgång till informationen ovan så behöver jag inte ringa er i detta ärende.

12 juni, 2017 0

Lägga till anmälning i VAB-kalendern?

Hej!

Jag tycker att det vore bra att lägga till anmälningar i VAB-kalendern så att man har hela bilden klar för sig på en och samma sida. Bra vore också om man då kunde klicka på anmälningen och komma direkt till ansöknings-sidan (inte nödvändigt att det är just det barnet man ansökt för då det bara är att klicka i rätt barn i början.

Som några andra förbättringar som jag skickat in så tycker jag att det vore enkelt att ha allt samlat på samma sida, kalender , gjorda ansökningar och nu då även gjorda anmälningar för VAB, Enkelt och lätt-överskådligt så förstår de flesta :-)