2 augusti, 2017 0

Utbilda läkarna i att skriva läkarintyg som ni kan godkänna

Utbilda läkarna i att skriva läkarintyg som ni kan godkänna, som det är idag så är det alltför många läkarintyg som underkänns. Då en läkare skriver ett läkarintyg för sjukskrivning så anser hen att patienten bör få vila, vara sjukskriven och få sjukpenning, detta sker inte idag pga bristfälligt skrivna läkarintyg, detta kan undvikas om försäkringskassan utbildar läkarkåren i hur dem vill att ett läkarintyg ska skrivas för att kunna godkännas och därmed leda till att patienten får sin sjukpenning godkänd. Detta skulle kunna leda till att det blir som förr i tiden, att ett läkarintyg gäller och man slipper den ekonomiska stressen vid avslag, som förövrigt gör den sjuka sjukare, vilket ju inte kan vara syftet för försäkringskassan.

25 juli, 2017 0

Sjukpenningansökan på min sida

Hej
Satt i en timme i går kväll och försökte ansöka om sjukpenning.
Det gick inte att få igenom den.
Det framgick inte var felet var i de två första delarna om Mina uppgifter eller i den andra delen där man beskriver varför man är sjukskriven. Det var uppenbarligen något som saknades där då de gula staplarna inte gick till slut.
Gröna bockar blev det i rutorna när man klickade i dem, men ingen som helst hint om vad som saknades.

Förslag på att ni ger en markering på vad som är fel så man kan rätta till det, så att det går att få ansökan gjord den vägen.
Fick ringa och be om en blankett idag och det är väl onödigt?

Mona

19 juli, 2017 0

Översättning i ”Boka samtal på ditt språk”

Jag tycker att funktionen ”Boka samtal på ditt språk” är jättebra. Men ofta tycker jag att det hade varit bra om man skulle kunna få bokningskalendern och tillhörande funktioner på både svenska och det aktuella språket parallellt. Ibland behöver kunder hjälp att boka tid, och som servicehandläggare (eller hjälpsam kompis) är det svårt att guida någon annan i ett webbformulär man själv inte förstår. Det är lätt att det blir missförstånd som resulterar i att tiden inte blir bokad, blir avbokad eller att personen som behöver hjälpen inte förstår hur man tjänsten fungerar.
Tack på förhand!

0

INFORMATION OM AKTIVITETSSTÖD

Jag tycker att ni ska skicka dokumenten
Information om aktivitetsstöd när
du går ett arbetsmarknadspolitiskt
program&Om aktivitetsstöd och
utvecklingsersättning digitalt via KIVRA
eller annan digital brevlåda istället för
att som idag skicka den med pappersbrev
Eftersom det är ren information och inga
Underskrifter finns i breven ser jag inga
Hinder att digitalisera här.

5 juli, 2017 0

rätt anvisning

Hej!
i brevet ”anmäl att dit barn som fyllt 16 år går i skolan” är fel sökväg angiven

Som nr 2 i instruktionen står:
Klicka på Visa e-tjänster…..

Det ska vara ”alla e-tjänster” finns ingen ”visa e-tjänster”

Det skapar förvirring och det är ju enkelt att skriva en korrekt anvisning!

29 juni, 2017 0

Inskickade intyg

Jag önskar att jag kunde se vilka av mina intyg ni har fått in på ”mina sidor”. Jag har skickat ett läkarintyg till inläsningscentralen gällande allmänt högriskskydd, men var hamnar det sedan? Det gäller även läkarintyg som kommit till er från hälsocentraler och liknande. Varför kan man inte se dessa? För visst kan ni göra det?

28 juni, 2017 0

Mindre dubbelarbete

Hej

Jag utgår nästa från att detta kommer men då det inte har genomförts än så skriver jag om det.

De blanketter som skall fyllas i scannas in senare till en digital kopia. Detta arbete borde gå att rationera bort med digitala blanketter och signering med bank id/ mobilt bank id

9 juni, 2017 0

Flytt utoanför sverige

Ni har ju ingen information över huvud taget hur vi som flyttar från Sverige ska agera för att få tillgång i EU land vi flyttar till.
När vi sedan genom bekanta i samma situation får reda på hur vi ska gå tillväga och därefter vill ha en ansökan, ja då ska vi först ansöka om en blankett för att få en ansökan.

Idioti !!!!

Att det sedan ska ta över FYRA månader innan jag ens kan få blanketten för att få ansöka om nästa blankett är ju en formidabel katastrof, vad händer om jag råkar ut för något under tiden.
Vilka skitsystem!